Altaan kansi / osa 2

Altaan kansi on Facebookin Pihalla kuin uima-allas -ryhmässä herättänyt jonkun verran kiinnostusta. Usein keskustelu koskee turvallisuutta tai erilaisia kansiratkaisuja, ja osallistun sitten kertomalla meidän ratkaisusta.

Aina välillä linkkaan tänne blogiin kun täällä olen kannesta tarkemmin kirjoittanut. Linkkaus johtaa alla näkyviin hilpeisiin piikkeihin blogikävijöiden määrissä.

Statistiikkapiikki

Ilmeisesti kiinnostusta kantta kohtaan löytyy, joten tässä vähän lisäyksiä ja tarkennuksia aiempaan postaukseen.

Mitä uutta siis kannen suhteen? No lukot (osin) paikoillaan ja renkaiden kiinnityksiä fiksattu. Lopussa myös joitain mittoja.

Lukot

Lukoista 2/4 on asennettu. Kannen saa tällä hetkellä lukittua pysymään kiinni molemmilta puolin. Toinen puoli lukitaan Motonetin työntösalvalla ja toinen Puuilon (Pislan) jousisalvalla. Näistä kahdesta jousisalpa on merkittävästi miellyttävämpi käyttää. Meillä jousisalpa avataan ylöspäin kun taas työntösalpa sivusuuntaan.

Motonetin työntösalpa
Pislan jousisalpa

Jousisalpa vain nostetaan helposti, mutta työntösalpaa joutuu nitkuttelemaan irti kolostaan. Tämä ei tietenkään ole erityisemmin salvoista, vaan vastakoloista johtuvaa. Jousisalvan kahva kuitenkin on miellyttävämpi käyttää kuin työntösalvan nuppi. Vielä pitäisi asentaa toiset salvat, joita voidaan käyttää pitämään kansi paikallaan auki ollessa.

Naarmut

Toinen puoli kannesta oli alkanut ottaa kiinni altaan reunaan, joka on harmillisesti päässyt naarmuutumaan muutamsta kohdasta. Epäilemme, että terassi on kannen kiskojen alla painunut pari milliä, mutta allas ei.

Naarmuja altaan reunassa

Kannen alle kurkittiin sen mitä pienistä raoista näkyi, mutta mitään ilmeistä ongelmaa ei pistänyt silmään. Ei auttanut muu kuin purkaa pari päällilautaa pois ja tutkia tilannetta.

Purkuhommia

Ongelman arvellaan johtuneen ainakin osin alla olevassa kuvassa näkyvän rullan kiinnityspalikan löystymisestä. Tilalle vaihdettiin hieman jytkymmät puupalikat ja samalla rulla asennettiin pari milliä alemmas, jotta kansi nousi hieman ylemmäs ja lisänaarmuilta toivon mukaan vältytään.

Kansi liukuu näillä rullilla kevyesti

Tällä hetkellä, ja toivottavasti jatkossakin, kansi rullailee taas oikein nätisti.

Mitat

Mitoista on ollut jonkin verran kyselyitä, joten tässä muutamia. Yhden kannen koko on noin 3,2m x 4m altaan koon ollessa 3m x 6m.

Altaan lyhyen sivun suuntaisesti menevät tukipalkit ovat altaan päädyissä vähän harvemmalla välillä ja altaan keskipisteen lähellä tiiviimmin.

Runkopalkkien välit

Runkopalkkien paksuuksia näkyy seuraavassa kuvassa. Osa on standardikokoista tavaraa, ja osaa on jouduttu vähän kaventamaan.

One thought on “Altaan kansi / osa 2

Jätä kommentti

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus