Talviuintia

Kalenteri näyttää tammikuuta ja meillä on vielä vedet altaassa. Vesi on talvikuukausina ollut noin 2-5-asteista eli vastaa aika hyvin avantoa. Lämmitys ei ole ollut päällä kesän jälkeen, mutta pumppu kierrättää ja puhdistaa vettä edelleen. Suolalaite lopettaa toimintansa 10 asteen tienoilla, joten puhdistus nojaa hiekkasuodattimeen. Noin kylmässä vedessä ei onneksi pöpöt viihdy.

Altaan kansi ollut hämmentävä hyvä eriste, mutta avuksi laitettiin joulukuussa vielä kuplapeite. Niiden lisäksi luontoäiti on ollut antelias lumitoimitustensa kanssa.

Edellisestä uintikerrasta on jo muutama viikko ja erityisiä paineita uimista kohtaan ei nyt ole. Kannen avaus on hieman haastavaa lumen ja jään kanssa, joten pikkulapsiarjessa uimiset on jääneet aika vähälle. Ennen isompia lumia uin ehkä kerran kahteen viikkon. Uskoisin kylmävesiuintien kuitenkin palaavan ohjelmistoon lumien sulaessa keväämmällä.

Vesien pitäminen altaassa on ollut ihan mielenkiintoinen kokeilu. Lämpötiloja seurataan jatkuvasti ja mikäli allas uhkaa jäätyä, täytyy siitä tyhjätä kolmasosa vesiä pois kuten viime talvenakin. Muuten jään paine voi rikkoa altaan. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää lupaavalta, että ensi kesänä voitaisiin uida samoilla vesillä.

Jätä kommentti

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus